Effectiever je business runnen

Ben je ondernemer? Dan ken je het volgende gevoel vast wel: je werkt je helemaal suf en toch is het werk dat je verzet niet naar je zin. Rapportages zijn te laat af, je mailbox stroomt over en je bent veel tijd kwijt aan alle administratieve taken waardoor je te weinig tijd overhoud voor acquisitie. Dan is het de hoogste tijd om dit te veranderen! Lees daarom dit artikel waarin we je drie eenvoudig toe te passen tips geven om je business effectiever te runnen. We beloven je, de gegevens tips zijn het lezen de moeite waard!

Tip 1 Kies het juiste moment om aan een taak te werken

Waarschijnlijk doe jij het ook: je komt op je werk en het eerste wat je doet is je mailbox openen. Waarom? Met het openen van je mail krijg je de taken die af moeten zijn echt niet af! Bovendien zijn de meeste mensen ’s morgens op hun scherpst. Dus op dat moment is het afhandelen van al die mailtjes echt niet belangrijk. Begin dus eerst met je belangrijkste taken die je die dag af wilt hebben. Bekijk je mailtjes bijvoorbeeld even kort naar de lunch. Een half, uur niet langer. Je bent tenslotte geen mail antwoordapparaat van beroep! Schrijf je daarnaast ook uit voor allerlei nieuwsbrieven waar je toch niets mee doet en vraag collega’s om geen zinloze berichten te sturen.

Tip 2 Focus op een beperkt aantal taken

Als je je aandacht op alles tegelijk richt, dan is de kans dat je op korte termijn echt iets bereikt erg klein. Het is daarom beter om je focus op slechts enkele taken te richten. Dus: richt je enkel op je core business en probeer niet om daarnaast allerlei multilevel marketing activiteiten, onnodige blogactiviteiten etc. naast je werk uit te voeren. Vaak heb je het met je core business al druk genoeg en als je daar de focus op legt, dan groeit je business over het algemeen sneller dan wanneer je focus is verdeelt over veel zaken.

Tip 3 Besteed je administratie uit

Ben je geen boekhouder of administrateur? Besteed de administratie dan uit! Door dit te doen houd je namelijk niet alleen veel tijd over die je kunt investeren in de groei van jouw bedrijf. Een boekhouder heeft in de regel namelijk veel meer kennis van financiële zaken dan jij en kan de administratie ook veel sneller afhandelen. Bovendien zijn de kosten van het inhuren van een boekhouder aftrekbaar!

Nu denk je misschien dat bovenstaande tips weinig verschil gaan maken in de effectiviteit waarmee je jouw business runt. Dan dagen wij je graag uit om de drie tips toch toe te gaan passen. Probeer ze maar eens een maand uit en vergelijk je resultaat met dat van de maand daarvoor.

Succes!

Leave a Comment: