Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inter930/public_html/schrijfwereld.nl/wp-content/themes/rise/inc/configs/theme-options.php on line 423
Duurzaam schoonmaken

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/inter930/public_html/schrijfwereld.nl/wp-content/themes/rise/inc/configs/theme-options.php on line 423

Duurzaam schoonmaken

Een schoongepoetst huis kan een voldaan gevoel geven. Alles is weer netjes en opgeruimd, de meubels zijn stofvrij en de badkamer glimt van top tot teen. ’s Avonds stap je in bed en ruik je de frisse nieuwe lakens. Versterk dit gevoel door op een milieuvriendelijke manier te werk te gaan. Gebruik daarvoor deze tips:

Water

Gebruik niet te veel water. Je voorkomt dat je te veel water gebruikt, door het te sprayen op een oppervlak.

Het juiste gereedschap

Gebruik hulpmiddelen die hergebruikt kunnen worden. Dus geen hygiënische doekjes, maar doekjes die in de wasmachine kunnen en daarna weer klaar zijn voor gebruik. Let wel op: sommige doekjes moeten op een hoge stand in de wasmachine gewassen worden. Dit is daarom niet duurzaam. Vezeldoekjes zijn dus niet geschikt. Maak verder vooral gebruik van sponsjes en emmers.

Soda

Soda heeft een reinigende, ontvettende en ontsmettende werking. Je kan het daarom prima gebruiken als vervangend schoonmaakmiddel. Het werkt bovendien goed tegen nare geuren. Trouwens, ik kwam laatst een leuk filmpje tegen toen ik op zoek was naar meer inspiratie over duurzaam schoonmaken. Soda blijkt ook een milieuvriendelijk middel te zijn bij het poetsen van je sieraden! Dit is het filmpje van Rachel Yatuzis dat ik tegenkwam:


 

Azijn

Dit is tevens een goede vervanger voor de zware milieubelastende schoonmaakmiddelen. Je kan er prima mee ontkalken, gebruik het bijvoorbeeld voor het ontkalken van je koffiezetapparaat. Zeem je ramen met afwasmiddel en water. Azijn gemengd met water zorgt er daarna voor dat er geen strepen achterblijven. Het is daarom ook geschikt voor je spiegels. Verder verwijdert azijn vlekken en roest.

Dosering

Maak gebruik van de juiste dosering, zoals het wordt aangegeven op de verpakking. Men gebruikt vaak onbewust te veel. Hierdoor zullen er sneller strepen ontstaan en het is verspilling van het middel. Onthoud dat als een middel geen schuim meer geeft, het nog steeds reinigend werkt. De werkende stoffen zitten nog in het water.

Milieuvriendelijke schoonmaakmerken

‘Groene merken’ hebben in hun schoonmaakmiddelen gebruik gemaakt van plantaardige grondstoffen, bovendien zijn de middelen vaak niet getest op dieren en is de verpakking milieuvriendelijk. De merken ‘Klok’ en ‘Ecover’ zijn voorbeelden.

Leave a Comment: