Duurzaam wonen

<a href=”http://nervoussheep.com/wp-content/uploads/2015/08/Duurzaam-wonen.png”><img class=”size-medium wp-image-83 alignleft” src=”http://nervoussheep.com/wp-content/uploads/2015/08/Duurzaam-wonen-214×300.png” alt=”Het is vrij eenvoudig om wat duurzamer te gaan wonen.” width=”214″ height=”300″ /></a>Deze term hoor je de laatste tijd wel vaker, maar wat is duurzaam wonen nou eigenlijk? Eenvoudig uitgelegd komt het erop neer dat je in je manier van wonen en leven met een aantal zaken rekening houd. In dit artikel zullen we een aantal van deze zaken bespreken.
<h2>Het reduceren van afval</h2>
Het reduceren van afval is eenvoudig te bereiken. Bijvoorbeeld door plastic flesjes water niet gelijk weg te gooien als je ze hebt leeggedronken, maar ze af te wassen zodat je ze kunt hergebruiken. Een tweede manier om eenvoudig de hoeveelheid afval die je produceert te verminderen, is door plastic tasjes te hergebruiken. Vooral bij het boodschappen doen loon het om dat iedere week met dezelfde tas te doen. Iedere supermarkt verkoopt stevige tassen die voor een dergelijk hergebruik zeer geschikt zijn.
<h2>Isoleer je woning</h2>
Er zijn tal van vormen om de woning te isoleren. Zo kun je de muur, het dak, de vloer en zelfs de kruipruimte isoleren. Met name kruipruimte isolatie wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is zonde, want via de kruipruimte kan er veel kou door de vloer naar binnen komen. Wil je meer weten over welke voordelen deze vorm van isolatie met zich meebrengt? Lees dan meer over <strong><a href=”http://www.regioisolatie.nl/waarom-kruipruimte-isolatie/” target=”_blank”>kruipruimte isolatie aanbrengen</a></strong>.
<h2>Ga dichtbij je werk wonen</h2>
Besef goed dat hoe verder je van je werk af woont, des te meer je moet reizen. Zeker als je dit met de auto doet, dan zorgt het ervoor dat je wekelijks veel uitlaatgassen produceert. Probeer dus om de afstand tussen werk en wonen beperkt te houden. Datzelfde geldt voor eventuele activiteiten die je in je vrije tijd uitvoert.
<h2>Kies voor duurzame producten</h2>
Wanneer je een product gaat aanschaffen, let er dan op uit welk materiaal dit vervaardigd is. Indien je als uitgangspunt neemt dat het product het milieu zo min mogelijk belast, dan zet je al een hele goede stap richting duurzaam wonen.
<h2>Bespaar energie</h2>
Zoals we in een eerder artikel al hebben aangegeven, hoeft het helemaal niet lastig te zijn om flink op je energierekening te besparen. Koop bijvoorbeeld huishoudelijke apparatuur die weinig stroom verbruikt. Een andere manier waarop je energie kunt besparen, is door ‘s avonds in alle ruimtes waar je niet aanwezig bent het licht uit te schakelen.
<h2>Voor de fanatiekelingen</h2>
Wanneer je echt bereid bent om veel te investeren in duurzaam wonen, dan de <strong><a href=”http://www.duurzaamthuis.nl/douchen-met-3-liter-water” target=”_blank”>Upfall shower</a></strong> misschien wel iets voor jou zijn. Met deze douche kun je werkelijk tientallen liters water per dag besparen. Dit is mogelijk, omdat de douche zeer efficiënt omgaat met waterverbruik. Dit hoeft overigens geen afbreuk te doen aan de douche ervaring.

Leave a Comment: