Hoe wordt plastic gerecycled

Dagelijks wordt er enorm veel plastic gebruikt en in de prullenbakken gegooid. Gelukkig is het mogelijk om plastic te recyclen. Maar hoe gebeurt het eigenlijk? In dit korte artikel zullen we je dit vertellen. Voor een meer gedetailleerde uitleg hebben we onderstaande video voor je toegevoegd.

Het plastic wordt tot balen geperst

Om te beginnen wordt plastic plat geperst tot balen. Daarna worden deze balen naar een zogenoemd sorteerstation overgebracht. In dit station worden de balen uit elkaar getrokken en wordt eventueel aanwezig papier of metalen stukjes van het plastic gescheiden.

De soorten plastic worden van elkaar gescheiden

Omdat er verschillende soorten plastic zijn, worden deze gescheiden voordat ze in balen worden geperst. Daarna zijn ze klaar om naar de verwerkingsfabriek te worden gebracht. Daar worden de balen verder verwerkt. In deze fabriek worden de balen plastic fijngemalen, schoongemaakt en vervolgens omgezet tot korrels. Deze plastickorrels zijn geschikt om nieuwe plasticverpakkingen van te maken.

Recycle tips

Tot zover de uitleg over hoe het recyclen van plastic in zijn werk gaat. Het is interessant om te weten hoe dit proces werkt, maar nog beter is om de hoeveelheid afval die je zelf produceert zoveel mogelijk te reduceren.

Leave a Comment: