Besparen op de boodschappen

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om te besparen op je dagelijkse boodschappen, maar ik wil het ook praktisch houden! Stel je hebt een drukke baan, dan heb je geen tijd en zin om alle aanbiedingen af te rijden. Het kost je een hoop tijd en misschien ook wel benzine en parkeergeld, dus wat ben je ermee opgeschoten, dan?

Gewoon een ​hele praktische tips... Tjsa... Ik houd er niet zo van reclame te maken, maar het moet gezegd: De Lidl scheelt echt heel veel geld! Doordat we de koffiebonen van de Lild zijn gaan gebruiken kom ik er. In het begin inderdaad alleen voor de koffie. Maar ik ben met en met steeds meer dingen gaan proberen en veel is uitstekend, soms nog beter dan de voor ons bekende A-merken! En soms zit er wel iets bij, wat gewoon niet goed is.

Het leuke is, dat veel producten niet duur zijn, dus dat ik regelmatig dingen meeneem 'om uit te proberen'.

Doe boodschappen in één keer

​Denk na, in grote lijnen, wat je de komende week wil gaan maken. Kijk vervolgens wat je in huis hebt, dus ook met name de voorraad van droge producten! Ja, als je dat niet in de gaten houdt, zul je zien dat je producten die heel lang over de datum zijn onaangeroerd blijven staan...

Kijk vervolgens of je iets wat misschien overblijft, de dag daarna kan worden gebruikt. Je bent vast wel eens op vakantie geweest in een 'All-Inclusive' resort. Dan heb je daar enorme buffetten. Maar alles wat overblijft wordt hergebruikt. Warme groente verdwijnt de volgende dag in een koude groente salade, net als de kip of kalkoen. Dat kun je thuis ook prima doen! Dat scheelt al gauw 2 tot 4 euro per dag.

Maak je iets met kip? Snijd de kip altijd in stukjes. Krijgt normaal iedereen 1 kipfilet, als het in stukjes is, kun je met 3 man ook uit met 2 kipfilets. Dat scheelt ook alweer een paar euro.

Dat geldt ook voor gehakt en ander vlees. Groente, daar zou ik niet op besparen! En heb je wat over? Hergebruik het​ altijd!

Stap af van de A-merken​

Veel A-merken hebben wat mij betreft hun beste tijd gehad! En als gezegd: probeer alternatieven gewoon uit. Je bespaart enorm. Ik heb de proef wel eens op de som genomen en heb 2 weken vergelijkbare boodschappen gedaan bij supermarkt J en de week daarna bij supermarkt L. Schrik niet: 35% goedkoper was het bij supermarkt L.

Wij hebben al sinds jaar en dag een boodschappen betaalrekening en die kwam vroeger nooit uit! Dus we moesten ​altijd vóór het einde van de maand geld bijstorten. Sinds we alerter zijn en niets weggooien, de porties een beetje hebben aangepast en meer bij L kopen en minder
A-merkproducten hebben, kan het wel uit!

Ik denk dat als ik alles wat we iedere maand extra moesten storten nu steeds in een potje zou hebben gedaan, we zomaar een weekje met vakantie zouden kunnen!!​

Klik voor meer nuttige ideeën over geld​.

Leave a Comment: