Beleggen op de beurs.

Tips voor veilig beleggen op de beurs

Ben je een belegger, of ben je van plan om belegger te worden? Lees dan zeker even door! In dit artikel kaarten we namelijk diverse tips aan die over veilig beleggen gaan. Een waarschuwing is echter wel op zijn plaats: geheel veilig beleggen bestaat namelijk niet. Er zijn altijd bepaalde risico’s aan verbonden die je echter kunt verkleinen door je aan een aantal regels te houden. Een aantal van deze regels komen in onderstaande alinea’s in de vorm van tips ter sprake. Doe er je voordeel mee!

Hanteer een veiligheidsmarge

Zelfs wanneer je voorspellingen voor de ontwikkelingen van de koersen van de aandelen waarin jij hebt geïnvesteerd heel realistisch zijn, dan nog blijft er een stukje onvoorspelbaarheid van kracht. Zeker op de beurs bestaan er zo goed als geen zekerheden en daarmee dien je rekening te houden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld met een veiligheidsmarge te werken. Dit veiligheidsmarge hanteer je bij elke aankoop van aandelen. Hierdoor heb je financieel gezien een soort van buffer voor in het geval je eerder opgestelde voorspellingen niet geheel uitkomen.

Wees onafhankelijk

Wanneer je onafhankelijk belegt in aandelen, dan heb je het lef om beslissingen te nemen die vele beleggers niet durven te nemen. In de praktijk betekent dit dat je juist het tegenovergestelde doet van de massa. Dit komt omdat de massa het nogal eens bij het verkeerde eind heeft als het op beleggen in aandelen aankomt.

Een aantal grote namen uit de beleggingswereld hebben hun vermogen enorm zien groeien door onafhankelijk te handelen van wat andere beleggers deden. Kortom, deze strategie kan lonend zijn, maar daarbij is het ook van belang dat je weet waar je mee bezig bent. Lukraak anders doen dan de massa, kan namelijk leiden tot grote financiële verliezen.

Voordat we onze laatste tip met je delen, willen wij je erop wijzen dat we onlangs een website hebben gevonden waarop je maar liefst 20 tips voor veilig beleggen in aandelen kunt downloaden! Het is zeker de moeite waard om na het lezen van dit artikel deze 20 tips gratis te downloaden.

Werk met een doordachte strategie

Wanneer je als belegger zonder een doordachte strategie in aandelen gaat beleggen, dan loop je het risico dat je op basis van spontane ingevingen aandelen koopt of verkoopt. Hierdoor kun je te maken krijgen met situaties waarin je aandelen tegen een te hoge koers inkoopt of tegen een te lage koers verkoopt.

Kortom, om houvast voor jezelf te creëren en je te beschermen tegen spontane transacties waar je achteraf spijt van kunt krijgen is het belangrijk dat je goed voorbereid de beurs opgaat. Een goede strategie kan je daarbij helpen.

Vond je dit artikel interessant? Dan is de kans groot dat je dit artikel ook leuk vindt om te lezen. Het gaat onder andere over de geschiedenis van aandelen.

Leave a Comment: