Houten veranda

Helaas is het niet het beste plaatje, maar beter lukte even niet met m'n mobieltje. We waren bij kennissen en die hadden een prachtige houten veranda! Normaliter heb ik het niet zo op houten veranda's, want het zijn vaak zware constructies!

Verder hebben houten veranda's veel meer onderhoud dan bijvoorbeeld een aluminium terrasoverkapping, maar deze is echt schitterend! Het verhoogt ook enorm het woongenot en comfort. En dat onderhoud valt eigenlijk best wel mee, maar dan moet je niet besparen op de soort hout, het behandelen van het hout en de lak!

Je hebt buitenlak of beits van een paar tientjes per liter, maar dan blijf je inderdaad aan de gang. Zij hebben op advies van een professionele schilder hele dure verf gebruikt en zo moet het er zeker 5 jaar tegen kunnen. Het enige is dat je jaarlijks de liggende delen in de gaten moet houden en het hout waar direct de zon op schijnt.

Veranda met een lichtstraat​

Ja, en dát is ​dus iets waar je verliefd op kan worden! Die lichtstraat is echt geweldig! Het brengt enerzijds heel veel licht in de veranda. Ik heb wel gezien dat het heel belangrijk is, waar de straat wordt geplaatst. Daar heb je dus echt een vakman bij nodig.

Ook is het belangrijk wat de breedte en de hoek van het glas is, om enerzijds zoveel mogelijk lichtopbrengst te hebben, maar ook zoveel mogelijk warmte buiten te houden. Als je wil, kun je natuurlijk ook een of meer beweegbare ramen in de lichtstraat​ laten opnemen.


Ik was altijd al een fan van een terrasoverkapping aan het huis, maar zo'n houten veranda voelt echt als een extra woonkamer!

En nu maar lekker chillen en genieten... Wij gaan ons ook verder oriënteren in de mogelijkheden van een houten veranda, want ik houd wel van op deze manier buiten wonen!

Leave a Comment: